Lepomir Bakić - Povreda

Lepomir Bakić - Povreda

Drugog avgusta 2022. godine, moj život i karijera su se drastično promenili. Bio sam u banji Ždrelo, gde sam doživeo stravičnu nesreću na toboganu. Spuštao sam se niz tobogan, ali voda koja je trebalo da teče i uspori korisnike bila je isključena. To je bila greška vlasnika i upravnika wellness i spa kompleksa. Nisam mogao da se zaustavim na vreme i rezultat toga je bio prelom obe pete.

Bio sam poznat kao sportista i šampion u bodi-bildingu, ali ovaj incident je označio kraj moje sportske karijere. Osvojio sam mnoge medalje za svoju zemlju, ali sve to je sad iza mene. Na svom YouTube kanalu sam podelio detalje ove užasne nezgode, kako bih podigao svest o bezbednosti u akva-parkovima.


Nakon nesreće, proveo sam tri meseca u Institutu za ortopediju Banjica, gde sam bio nepokretan i zakovan za krevet. Odlučio sam da pokrenem sudski spor i tražio sam snimke sa kamera kako bih utvrdio istinu. Spasioci mi nisu pružili pomoć dok se nije dogodila dodatna nezgoda sa mojom devojkom koja je pokušala da mi pomogne.

Lekari su mi rekli da bi, da nisam bio jak i mišićav, mogao doživeti još ozbiljnije povrede, uključujući moguće izlete pršljenova i prelome koji bi mogli dovesti do trajne paralize. Na sreću, moja fizička kondicija je pomogla da se izbegnu ozbiljnije posledice.

Sudski proces protiv akva-parka Ždrelo bio je dugotrajan i iscrpljujući. Bilo je teško dokazati krivicu uprave bez čvrstih dokaza, a morao sam se suočiti i sa mnogim neprijatnostima usled medijske pažnje. Unatoč svemu, ostao sam odlučan da dokažem neodgovornost uprave.

Odlučio sam da iskoristim svoju platformu na društvenim mrežama kako bih podigao svest o bezbednosnim propustima i podelio svoje iskustvo. Ohrabrio sam druge da dele svoje priče i pridruže se mojoj kampanji za poboljšanje bezbednosti. Moja priča je inspirisala mnoge ljude da se zauzmu za veću odgovornost i bolje standarde bezbednosti.

Sada se oporavljam i fokusiram na svoj novi put. Iako je moja sportska karijera završena, pokrenuo sam novi projekat usmeren na promociju zdravog života i bezbednosti. Moja priča služi kao snažan podsetnik na važnost svesti o rizicima i neodgovornostima koje mogu postojati u mestima namenjenim zabavi i relaksaciji.

Nazad na novosti